PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Servicesider => PDFnet   Login
PDFnet PDFnet
PDFnet ApS
Fælledvej 17
7600 Struer
Email: info@pdfnet.dk
CVR: 33873298
Tlf.: 23 90 77 88


tha@pdfnet.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 05-02-2010
Opdateret: 05-02-2010
Antal besøgende: 959
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

PDFnet anvender avistypografi til at frembringe budskabet på ét stykke papir. Papiret ligger som et PDF-dokument på nettet og muliggør en gratis og yderst effektiv distribution. og ét og samme produkt kan således anvendes til f.eks. udprint på papir og anbringelse i både fysiske og elektroniske tryksager
Dato: 19-06-2011

Hvorfor typografi - og hvorfor PDFnet?

Af Tommy Hansen

Hvorfor typografi?
Fordi typografi reducerer papirforbruget med mindst 75% i forhold til enhver anden udtryksform.

Samme budskab på ét eller fire stykker papir - typografi eller design

Hvorfor PDF-formatet?
Fordi PDF-formatet fra Adobe i dag er en verdensomspændende standard for internet­dokumenter. Formatet har i årtier været grundlaget for f.eks. avisfremstilling og reklametryk. Ved først at producere sine informationer i PDF-format og derefter lægge dem på internet, kan man i således ét og samme grundprodukt både lave ”gammeldags” papir og samtidig kommunikere med internetbrugere.

Hvorfor PDFnet?
Fordi alle frit kan bruge alt indhold på PDFnet til ethvert formål, da PDFnet ikke har copyright. PDFnet bidrager således til bl.a. verdens største leksikon, Wikipedia, og indhold fra PDFnet anvendes af danske myndigheder, organisationer, foreninger, skoler, kommuner og borgere.

PDFnet er endvidere den eneste, som producerer med typografi.

Den anvendte spaltebredde giver optimeret læsning og indlæring, og et udprint af PDF-dokumenterne kan bruges som f.eks. gratis undervisningsmateriale

Hvorfor de fire spalter?
Fordi den valgte spaltebredde og skrifttype er det optimale med hensyn til læsbarhed på papir. Øjet kan glide nærmest lodret ned over en spalte, og såvel læsehas­tighed som indlæring bliver maksimal i forhold til bredere linier og større bogstaver. Teknikken anvendes til avisfremstilling, men fungerer fortrinligt på et A4-ark.Hvorfor standarden?
Fordi A-4 ark i PDF-format rent elektronisk kan sættes sammen til ”gammeldags” tryksager. Derved opnår man et naturligt ensartet udseende, når tryksager laves af vidt forskellige færdigt opsatte artikler. Et A4-ark fra PDFnet er nøje udformet efter typografiske regler, og PDF-dokumenterne kan derfor ses som ”byggeklodser”, når man skal fremstille brochurer.

Tryksager kan fremstilles med 'byggeklodser' i form af færdigt opsatte artikler i et standardformat

 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88