PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Udvidelse af Energinet.dk's gaslager i Ll. Torup => Nyt borgermøde i saltsagen   Login
Nyt borgermøde i saltsagen PDFnet


Info PDFnet
Artikel oprettet: 19-03-2010
Opdateret: 19-03-2010
Antal besøgende: 1696
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Borgmester Knud Kristensen (K), Vesthimmerlands Kommune
Dato: 19-03-2010

VVM-proces udsat - nyt borgermøde på vej

Af Tommy Hansen

Mindre end en uge før fristen i den nuværende offentlighedsfase udløber, er det nu lykkedes for tre borgmestre at gennemtrumfe et nyt borgermøde. Efter et møde sent i går med centerdirektør Tommy Mostrup, Miljøcenter Århus, havde de tre borgmestre opnået, hvad de ville: Et nyt borgermøde og mere tid til at vurdere projektet.

- Det betyder i realiteten, at den nuværende frist for indsigelser pr. 24. marts er uden betydning. Projektet starter simpelthen forfra, først skal vi have et nyt borgermøde, og derefter de normale otte uger til offentlighedsfasen, siger borgmester Knud Kristensen, Vesthimmerlands Kommune.

- Det beviser jo hvad vi har sagt hele tiden. VVM-rapporten er noget makværk, og den rejser næsten flere spørgsmål end den besvarer. Men lad os endelig tage processen forfra, så vi denne gang kan få tingene sobert belyst, siger Sigvald Fihl, talsmand for mere end 1.200 fritidsfiskere omkring Limfjorden og primus motor i fiskernes kamp mod udvidelsen af gaslageret i Ll. Torup.

Gennem de seneste uger har der været tiltagende kritik af VVM-redegørelsen, hvor Miljøcenter Århus vil tillade Energinet.dk at udlede tonsvis af tungmetaller til Louns Bredning. Fagfolk har påvist talrige mangler og vage formuleringer, men Miljøcenter Århus har hidtil stået fast på både indhold og konklusion.

- Men den går ikke, og det er forhåbentlig blevet helt tydeligt nu. En VVM-redegørelse skal ikke efterlade tvivl, og alle mulige alternativer skal undersøges ordentligt. Og jeg er overbevist om, at Miljøcenter Århus nu vil gennemgå sin redegørelse nøje med henblik på den nye offentlighedsfase, siger Knud Kristensen.

- Det var dog en glædelig nyhed. Det har vi kæmpet for i mange uger. Der er for os at se stillet berettigede spørgsmål om hele projektet, som det offentlige foreløbig har brugt to år på. Der er så mange løse ender og ubesvarede spørgsmål, at det ville være helt uansvarligt at gennemføre processen ud fra den nuværende viden, siger talsmand for en større gruppe af sommerhusejere ved Louns Bredning, Knud Damgaard, Gedsted.

Det har i dag ikke været muligt at få bekræftet hos Miljøcenter Århus, at den nuværende offentlighedsfase pr. i dag er aflyst, ligesom datoen for et nyt borgermøde endnu ikke er fastlagt.

- Det er op til Miljøcenter Århus at vurdere, hvornår de synes projektet er moden til en ny fremlæggelse for offentligheden, siger Knud Kristensen.

19.3.2010 13:14 MILJØCENTER ÅRHUS bekræfter, at offentlighedsfristen er forlænget til 18. maj 2010 og at der i nær fremtid vil blive afholdt et nyt borgermøde.

 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88