PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Holstebro Kommune => Ulfborg-Vemb => Preben Bendtsen, Sdr. Nissum   Login
Preben Bendtsen, Sdr. Nissum PDFnet
Nørhedevej 23,
Sdr. Nissum,
6990 Ulfborg

Tlf. 20 70 22 20


thorupvej@mail.tele.dk

Vis stort kort
Info PDFnet
Artikel oprettet: 21-10-2011
Opdateret: 18-04-2012
Antal besøgende: 647
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Landmand Preben Bendtsen har dyrket grøntsager hele sit liv, oven i købet på de samme 70 naturskønne hektar ved Nissum Bredning. Han er tredje generation, som dyrker grøntsager på gården, der på årsbasis producerer cirka 750 tons gulerødder, 250 tons kartofler og 200 tons løg - foruden jordbær, pastinakker, persillerødder og rødbeder gennem hele sæsonen.
Dato: 02-04-2012

Kartoffelavler og gulerodsavler Preben Bendtsen

Af Tommy Hansen

Landmand Preben Bendtsen i Sdr. Nissum har specialiseret sig i gulerødder, løg og kartofler og producerer på årsbasis hundreder af tons. Produkterne afsættes både lokalt og til GASA Holstebro, og den lille gårdbutik på Nørhedevej er året rundt velbesøgt af både fastboende og af områdets mange sommerhusturister

Landmand Preben Bendtsen har dyrket grøntsager hele sit liv, oven i købet på de samme 70 naturskønne hektar ved Nissum Fjord. Han er tredje generation, som dyrker grøntsager på gården, der på årsbasis producerer cirka 750 tons gulerødder, 250 tons kartofler og 200 tons løg - foruden jordbær og rødbeder gennem hele sæsonen.

Den største del af grøntsagerne bliver solgt til GASA Holstebro, men Preben Bendtsens varer er desuden yderst populære hos områdets lokale købmænd og restauranter.

Alle produkter sælges også i den lille gårdbutik, der har åbent alle ugens dage året rundt, og i højsæsonen er det nødvendigt at fylde varer op flere gange dagligt. Kunderne er både fastboende og turister, og rygtet om butikken er alene spredt via mund-til-mund metoden gennem årene.

Produktionen af grøntsager er forholdsvist arbejdskrævende, og Preben Bendtsen beskæftiger året rundt to medarbejdere. I højsæsonen er der ansat yderligere fem til at betjene de mange maskiner og håndtere grøntsagerne.

Grøntsagsproduktionen i Sdr. Nissum startede i det små, da Preben Bendtsens farmor grundlagde en urtehave, som hun begyndte at sælge avlen fra. Farfaren opgav fiskeriet og gik med i grøntsagsmarken, der blev udvidet og blev til en egentlig produktion i 1950’erne. Preben Bendtsen overtog ejendommen efter sine forældre i 2007.

Foruden grøntsagerne har Preben Bendtsen året rundt salg af kløvet og tørt brænde til pejs eller brændeovn.

 
   
   
   

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 30 42 01 08