PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Holstebro Kommune => Vinderup => Sevel Kro   Login
Sevel Kro PDFnet
Søgårdvej 2
7830 Vinderup, Danmark
Tlf. (+45) 97 44 80 11
Fax (+45) 97 44 82 55


sevelkro@sevelkro.dk
www.sevelkro.dk

Vis stort kort
Info PDFnet
Artikel oprettet: 21-10-2011
Opdateret: 20-02-2012
Antal besøgende: 1298
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Sevel Kro er en gammel, Kgl. priviligeret dansk landevejskro, hvis historie kan spores helt tilbage til 1662. Kroen ligger centralt placeret i den hyggelige landsby Sevel, med kirken og købmanden som nærmeste naboer.
Dato: 21-10-2011

Velkommen til Sevel Kro

Af Tommy Hansen

Sevel Kro er en gammel, Kgl. priviligeret dansk landevejskro, hvis historie kan spores helt tilbage til 1710. Kroen ligger centralt placeret i den hyggelige landsby Sevel, med kirken og købmanden som nærmeste naboer

Sevel Kro er en velbesøgt og hyggelig landevejskro med en høj kulinarisk standard og udpræget fokus på råvarerne. Kroen har en lang og farverig historie, og den blev senest landskendt i 2004 efter DR2-serien ”Hvor godtfolk er”.

Kroen er i dag rammen om selskaber og sammenkomster af enhver art. Køkkenet lægger vægt på at servere kulinariske oplevelser - baseret på den gamle danske madkultur, men tilsat et strejf af moderne madkunst. I klart samspil hermed har Sevel Kro en særdeles velforsynet vinkælder.

Gæsterne på Sevel Kro kommer fra et meget stort opland og ofte langvejs fra. Kroen byder på 10 hyggelige værelser foruden fire ferielejligheder, indrettet i et nærliggende anneks.

Menuen spænder fra hjemmelavet sild til stjerneskud, pariserbøf og stegt rødspætte. Nævnes bør også specialiteter som Sevel Boeuf og stegte ål. Kroens helt egen og meget populære spise er en gammel opskrift på ”ølbien” - ølben - med grønlangkål og brunede kartofler.

Som den første i Danmark blev kroen i 1992 udnævnt til Limousine Unik Gourmet spisested, hvilket betyder at alle okse- og kalveretter er tilberedt af kød fra dansk Limousinekvæg med sunde og naturlige opvækstvilkår.

Samme år havde den nuværende ejer, Hans Kurt Nielsen, overtaget kroen. Han er uddannet kok fra Sallingsund Færgekro og havde i næsten 13 år forud drevet Forsamlingsgården i Sevel. Siden har et målrettet sats på kvalitet i kroen givet resultat i form af travlhed og oftest masser af gæster - heraf flere stamkunder gennem årtier.

Sevel Kro er medlem af det tværkommunale samarbejde Regional Madkultur Vestjylland, som arbejder på at gøre landsdelen til et ”fødevare- og oplevelsesland”.

Kroens historie går langt tilbage og kan fornemmes i ”Mads Hansens mindestue”, indrettet som en hyldest til kroens navnkundige krofatter gennem fire årtier.