PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Vesthimmerlands Kommune => Løgstør-regionen => Rønbjerg => Glenholm Vingård   Login
Glenholm Vingård PDFnet
Fjordlystvej 21, Næsby, DK-9681 Ranum
Tel: (+45) 98 67 69 66


mail@glenholm.dk
www.glenholm.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 19-03-2006
Antal besøgende: 3216
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Salg af vinplanter fra Glenholm Vingård

Af Tommy Hansen

Gennem en årrække har Glenholm Vingård fået opbygget en stor ekspertise i dansk vin, og hvilke sorter, der egner sig til netop det danske klima. Vingården har derfor et stigende salg af vinplanter til både haveejere og andre vinavlere.

Glenholm Vingård tilbyder flere forskellige sorter, som alle trives i Danmark, dels på friland og dels i drivhus.

Af gængse sorter kan nævnes Rondo, Regent, Madelaine Angevine, Ortega, Orion, Sieger og Phoenix til friland. Af drivhussorter kan nævnes Schuyler, Vanessa, Himrod, Bianca og Cardinal.

Alle disse druer kan spises og smager godt, når de er modne, og kan i princippet bruges til vin. Dog er visse sorter anset for mere velegnede til vin og andre mest til spisebrug, men netop valg af sort er i sidste ende et spørgsmål om smag og behag.

Ofte fås et godt resultat ved at blande flere sorter, hvor farve, syreindhold og smagsstoffer er vigtige størrelser. Man kan evt. plante nogle få planter af de sorter som formodes at være egnet, og lave sin egen afprøvning.

Ud over at bære druer kan vinplanter give stor glæde til f.eks. haveejere. Mange af frilandssorterne er særdeles velegnede i danske haver, hvor de kan være flotte og eksotiske alternativer til de sædvanlige frugttræer og -buske.

Vinplanten er en alsidig nytteplante. Druerne kan naturligvis bruges til vin og spisning, men også til en liflig druesaft eller gelé. Bladene kan anvendes til vindolmer, og selv vinrankerne som klippes af ved vinterbeskæring, kan bruges i madlavningen. Disse kan med fordel lægges på de varme grillkul for ekstra smag og aroma.

Glenholm Vingård har i øvrigt udarbejdet en beskæringsvej­ledning, som viser principperne for, hvordan man foretager korrekt beskæring af vinplanter.

Salg af vinplanter fra Glenholm Vingård sker fra det tidlige forår til sent på efteråret.

 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88