PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Vesthimmerlands Kommune => Aalestrup-regionen => Aalestrup => Frandsen Industri   Login
Frandsen Industri PDFnet
Bakkegaardsvej 2, DK-9620 Aalestrup
Tel: 98 51 19 66


www.frandsenindustri.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 19-08-2009
Opdateret: 24-08-2010
Antal besøgende: 3041
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Frandsen Industri

Af Tommy Hansen

Banebrydende opfindelse har gjort et lille dansk firma verdenskendt i genbrugsbranchen, og systemet skal nu udbredes over hele kloden

Med lanceringen af den seneste af en lang række opfindelser inden for neddeling og genanvendelse har Johan Frandsen fået slået sit navn eftertrykkeligt fast. Efter næsten fire års udvikling tog han i sommeren 2009 hul på den første årsproduktion af genbrugsplast fra brugte danske fiskenet.
Ideen og opfindelsen er hans egen, og den er epokegørende inden for genbrug på flere fronter. Dels slipper samfundet for at deponere titusinder af tons brugte fiskenet, dels sparer genbrugsplast voldsomt på olieforbruget i forhold til ny plast.
Nyheden om, at Aalestrup-firmaet som det første i verden i én arbejdsgang kan findele og separere brugte fiskegarn, har spredt sig som en løbeild verden over.
Johan Frandsen har i en stor del af sit liv arbejdet med neddeling og separering og har været nøgleperson i større leverancer til kunder overalt i verden. Han har tillige en baggrund som udviklingschef hos det daværende K.E.W. og har været foregangsmand for flere teknologiske landvindinger.
Johan Frandsen var i sin tid også manden bag Danmark første automatiske system til udspredning af ammoniak, og de seneste år har han i sit eget firma udviklet og fremstillet findelere, kværne og større separeringsanlæg. Alle anlæg er modulopbyggede og kan derfor tilpasses vidt forskellige og skiftende behov. Blandt de typiske materialer, som kan kværnes og genanvendes, er plastic, pap, blikspande, spraydåser, træ, mineral- og glasuld, gips, plastic og senest også fiskenet.

THEFISHSITE.COM 12.8.2009: Innovative Danes Create Recyclable Fishi..
NORDJYSKE 10.8.2009: Fiskenet bliver tema på fiskerimesse
FISHUPDATE.COM10.8.2009: Danes find way of reducing net waste
INVESTINDK.COM 6.8.2009: Danish invention has major potential in plast..
NORDJYSKE 3.8.2009: Nordjyde kan gøre kloden grønnere
SERMITSIAQ 3.8.2009: Banebrydende genbrug
INGENIØREN 3.8.2009: Mit anlæg kan genbruge al plast i verden


GÅ TIL BYFORSIDEN FOR AALESTRUP
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR AALESTRUP
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

 
   


EnglishDeutsch


PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88