PDF net
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Vesthimmerlands Kommune => Farsø-regionen => Strandby => Fredberg, Strandby  
Fredberg, Strandby PDFnet
v/ Karen og Tonny Østergaard,
Viborgvej 22, Strandby, DK-9640 Farsø
Tel. (+45) 98 63 63 63
fax (+45) 96 49 50 50


www.fredberg.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 06-10-2004
Opdateret: 04-01-2010
Antal besøgende: 4424
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Fredberg

Af Tommy Hansen

Adskillige danske guld- og sølvforretninger står på kundelisten, foruden en lang række danske kirker. Det samme gør aftagere i både i Italien og Norge, og også det danske kongehus har gennem årene fået specialprodukter fra Tonny Østergaards virksomhed, Fredberg.

Firmaet Fredberg har til huse i Strandby i Vesthimmerland, i et lyst og indbydende nybyggeri med showroom og kontor- og mødelokaler. Kunderne findes over hele Europa og Skandinavien, dog med hovedvægt på Italien, Tyskland, Danmark og Norge. Fredberg omsætter på årsbasis et omkring et tons sølv, såvel unika som seriefremstillet.

Tonny Østergaard har arbejdet med sølv i 25 år og har et vidt forgrenet netværk blandt Europas sølvhandlere og -producenter. Han startede først som antikvitetshandler, men specialiserede sig hurtigt i sølv, og i 1981 etablerede han handelsvirksomheden Fredberg.

Kundekredsen er vokset støt, og nærmest i stilhed har Tonny Østergaards firma siden nået en position, så det er ham, man kalder på, når f.eks. Prins Henrik fylder 70 år og skal have en flot billedramme i sterlingsølv. Eller når f.eks. Farsø Kommune til kronprinsesse Marys og kronprins Frederiks bryllup ville bidrage med et fiskefad, ligeledes i sterlingsølv. Også Prinsesse Benedikte af Berleburg fik til sin 60 års fødselsdag et håndspejl fra Fredberg, der på årsbasis fremstiller talrige eksklusive gaver, pokaler m.v.

Hvor firmaet de første år havde en betydelig handel med brugt sølv, er det i dag næsten udelukkende nye varer, der fremstilles og omsættes. Fredberg leverer f.eks. kirkesølvet til talrige kirker - et forretningsområde, der fylder næsten en tredjedel af firmaets dagligdag. Al produktion foregår hos Fredbergs faste europæiske leverandører, mens Tonny Østergaard ofte selv designer.

En anden væsentlig aktivitet er et vekslende program af standard-sølvvarer til sølv- og guldsmedeforretninger samt eksklusive specialforretninger. Her er tale om mere “gængse” produkter som lysestager, billed­rammer, barnedåbsartikler o.lign., og detailforretningerne sætter stor pris på både bredde og variationsmuligheder i sortimentet.

En række specialprodukter sælger Fredberg direkte til samlere, restauranter, sportsklubber, foreninger og firmaer. På Fredbergs hjemmeside kan man bestille specialvarer, som enten leveres direkte eller kan afhentes hos kundens egen guld- og sølvsmed eller anden forhandler. Endelig foregår et omfattende salg af korpussølv gennem anerkendte auktionshuse, bl.a. Bruun Rasmussens Auktioner.

Fredberg er i øvrigt både navnet på handelsvirksomheden og desuden et registreret varemærke hos Statens kontrol med ædle metaller.

GÅ TIL BYFORSIDEN FOR Farsø
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR Farsø-regionen
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

 

PDFnet, Gunderupvej 151, 9640 Farsø - Tlf. 21 74 19 11