PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Herning Kommune => Ocean Rainwear A/S   Login
Ocean Rainwear A/S PDFnet
Ocean Rainwear A/S
HI-Park 387
DK-7400 Herning
Denmark
Tel.: +45 97 12 27 66
Fax: +45 97 12 57 96


mail@oceanrainwear.dk
www.oceanrainwear.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 08-04-2011
Opdateret: 28-04-2011
Antal besøgende: 979
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Design og produktudvikling af den nye undertøjsserie i bambusfibre - Bamboo - er foregået i Herning
Dato: 08-04-2011

Bamboo fra OCEAN - undertøj i bambusfibre

Af Tommy Hansen

Med en ny undertøjsserie, fremstillet af bambusfibre, har danske OCEAN taget hul på et nyt og meget bæredygtigt kapitel inden for beklædning

Undertøj af bambusfibre er silkeagtigt blødt og føles yderst behageligt mod huden. Det er svedabsorberende og meget åndbart, og tilmed er det aktivt bakteriedræbende på grund af bambusens naturlige egenskaber.

Bambus indeholder et naturligt aktivstof, "Bamboo-kun", som i naturen gør planten særligt modstandsdygtig overfor bakterieangreb. Aktivstoffet beholder sin effekt i bambusfibrene, som anvendes til tøj, og de færdige tekstiler bevarer derfor i princippet bambusplantens naturlige beredskab mod bakterier.

I praksis betyder det f.eks., at problemer med menneskelig svedlugt er så godt som elimineret; aktivstoffet nedbryder de lugtende bakterier, og resten af sveden absorberes i tøjet.

De enkelte stykker beklædning har en silkeagtig blødhed og glans, og selv efter mange timers brug føles tøjet blødt og behageligt at have på.

- Bamboo-serien er et virkeligt godt alternativ til folk med fysisk arbejde og mennesker i det hele taget. Fibrene tillader huden at ånde, og tøjet passer til både sommer og vinterbrug, siger eksportchef Mads Halkier, Ocean Rainwear A/S.

Produktserien er nu på hylderne hos alle OCEAN’s forhandlere verden over, og både i Danmark og i udlandet er salget over forventning.

Bambus til tekstilbrug tog sin begyndelse i slutningen af 1990’erne, men først inden for de seneste år har det for alvor vundet udbredelse. Bambusfibre anvendes med succes til f.eks. sengetøj, hvor netop de antibakterielle egenskaber sammen med den ekstreme blødhed gør det eftertragtet. Et forsøg, udført i 2003 af China Industrial Testing Center, viser at bambusstof i løbet af 24 timer har nedbrudt 99,8 procent af de bakterier, der påføres stoffet.

Bambus er i familie med græs og er en af jordens mest bæredygtige ressourcer. Den kræver næsten ingen vanding, dyrkes uden brug af kemikalier, og dyrkning af bambus er i dag en vigtig indtægtskilde for store befolkningsgrupper især i Asien. I øvrigt producerer en bambusplantage godt en tredjedel mere ilt end en tilsvarende mængde træer, og bambus er i høj grad med til at nedbringe klodens CO2-belastning.

 
   
   

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88