PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Århus Kommune => Chr. Østergaard Århus   Login
Chr. Østergaard Århus PDFnet
Info PDFnet
Artikel oprettet: 26-05-2011
Opdateret: 20-06-2011
Antal besøgende: 1689
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Salgsarealet hos Chr. Østergaard er indrettet efter Saab’s forhandlerkoncept, ”Unlimited”, og det sender stærke signaler om kvalitet og eksklusivitet. Den nye indretning fremhæver bilerne som det absolut væsentlige og giver kunden fred og ro til at opleve bilen, ligesom man bl.a. kan designe sin egen bil ved en såkaldt ”car data stand”.
Dato: 26-05-2011

Velkommen til autoforhandler Chr. Østergaard - Saab og Citroen i Århus

Af Tommy Hansen

Efter 60 år i branchen blev det århusianske bilfirma Chr. Østergaard I/S i april 2011 solgt til firmaet Uggerhøj, som driver virksomheden videre under navnet Uggerhøj Aarhus A/S

Efter 40 år i bilbranchen besluttede autoforhandler Arne Østergaard i Højbjerg i 2011 at gå på pension. Forud for beslutningen var gået en længere proces med at finde den rette køber og sikre et generationsskifte, og begge dele lykkedes.

Firmaet Chr. Østergaard I/S er grundlagt i 1951 af Arne Østergaards far, Chr. Østergaard. Han arbejdede på dette tidspunkt som redder på Zonen og havde privat købt en bil, som der viste sig næppe at være råd til. Bilen blev derfor i perioder lejet ud, Chr. Østergaard anskaffede sig flere biler til udlejning og begyndte også at sælge dem. Handelerne blev afsluttet i familiens stue indtil i 1959, hvor Chr. Østergaard opførte forretningen på Chr. X’s Vej i Viby.

Allerede fem år senere fik firmaet Saab-forhandling og havde vokseværk. Der var værksted i kælderen, salgsudstilling på gadeniveau og privatbolig på førstesalen.

Derfor byggede Chr. Østergaard maler- og pladeværksted på Axel Kiers Vej, hvor der fire år senere blev udvidet med mekanisk værksted og anlæg til undervognsbehandling.

Firmaet Chr. Østergaard I/S blev oprettet i 1972, hvor også Chr. Østergaards søn Arne kom med i virksomheden. Op gennem 1970’erne oplevede firmaet en forrygende udvikling og forhandlede nu også Saab’s støttemærker som Lancia, Polski, Fiat og Yugo. På det tidspunkt sikrede man sig 12.000 kvadratmeter erhvervsgrund, hvor den nuværende forretning ligger.

I 1990 søgte firmaet om forhandling af Mitsubishi og fik det året efter. I foråret 1997 flyttede virksomheden ind i nybyggeriet på den nuværende adresse, Slet Parkvej 2 i Højbjerg, og i 2007 fik Arne Østergaard realiseret sin snart livslange drøm om at få samlet alle faciliteter i ét bilhus, da det nye og i særklasse kundevenlige værkstedsområde blev taget i brug.

Medejer af den fortsættende virksomhed, Uggerhøj Aarhus A/S, er Arne Østergaards datter, Lone Østergaard, samt en erfaren medarbejder fra Uggerhøj Silkeborg A/S, Lasse Brorsbøl Jensen. Tilsammen udgør de to den daglige ledelse af firmaet.

Chr. Østergaard I/S er i dag en del af Uggerhøj Biler, se www.uggerhoej.dk

 
   
   
   
   

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88