PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Syddanmark (under udarbejdelse) => Nordfyn Kommune => Otterup => Ringhakken   Login
Ringhakken PDFnet
Bloxbjerg Design
Agernæsvej 19
5450 Otterup
Tlf. 30 72 86 92


info@bloxbjerg.dk
www.bloxbjerg.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 04-07-2011
Opdateret: 04-07-2011
Antal besøgende: 1351
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Den supertynde men ekstremt slidstærke ring skærer ukrudtet væk, uden at trække jorden med sig, og der kan luges helt præcist ned i meget smalle spor. Ingen skader på andre planter, græskanter eller trærødder.
Dato: 04-07-2011

Ringhakken fra Bloxbjerg Design

Af Tommy Hansen

De fleste kender besværet ved at skære en skive brød med en sløv kniv. Det samme gælder når man luger ukrudt med et sløvt hakkejern : Det går langsomt, man bruger mange ekstra kræfter og resultatet bliver dårligt. Dette problem løser Ringhakken!

Ringhakken er beregnet til regelmæssig lugning af haven. Den har en række egenskaber, som traditionelle lugejern og hakker ikke har, først og fremmest er den cirkelrunde udformning af stor betydning.

Ringhakken luger kun med den del af ringen, som er under jorden, og man kan derfor luge helt tæt til trækanter og nytteplanter uden at skade dem.

Ringen er placeret på skæftet i en vinkel som gør, at Ringhakken kan bruges både stående og siddende, og det glatte stål glider let og ubesværet gennem jordoverfladen. På grund af materiale og konstruktion kan Ringhakken med stor fordel anvendes også i lerholdig og meget tør jord.

Ringhakken har en næsten ekstrem levetid, idet den er fremstillet i rustfrit stål og derfor yderst modstandsdygtig overfor slitage. Ydermere kan ringen - med en Umbraconøgle - afmonteres og drejes 45 grader ad gangen, hvorved man får en helt frisk skæreflade vendt mod jorden. Herefter kan hele ringen vendes rundt, så man frigør fire nye skæreflader. Samme ring kan således anvendes i totalt otte forskellige positioner, og ved normalt havebrug vil Ringhakken nemt kunne bevare sin skarphed i 10-15 år eller mere.

Det er et letvægtsredskab, der vejer ca. 600 gram (total længde er 158 cm).

Skaftet er dansk asketræ, og det har fået en miljøvenlig overfladebehandling med en blanding af linolie og bivoks for at medvirke til lang levetid.

Som følge af det ergonomiske design og den unikke konstruktion fra Bloxbjerg Design kræver det et minimum af kræfter at dreje og styre Ringhakken i jorden, og man mindsker de fysiske belastninger på især arme og ryg betydeligt.

 
   
 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88