PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Norddjurs Kommune => Grenaa => PhotoCare / Team DS A.m.b.A.   Login
PhotoCare / Team DS A.m.b.A. PDFnet
PhotoCare - Team DS A.m.b.A
Transitvej 16
DK-7100 Vejle
Tlf.: 76 40 57 60


marketing@photocare.dk
www.photocare.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 06-07-2011
Opdateret: 06-12-2011
Antal besøgende: 481
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

DukaPC er en ny måde at styre en computer på. En dansk og let forståelig vejledning på den trykfølsomme skærm giver adgang til alle funktioner, og med få tryk på skærmen ledes man intuitivt i gang med tekstbehandling, email eller internet
Dato: 06-07-2011

dukaPC med nytænkning

Af Tommy Hansen

PhotoCare Grenaa er den første danske fotoforretning, som sælger den unikke, danskproducerede dukaPC, som er en milepæl for især seniorer og andre uøvede computerbrugere

Med udviklingen af et overlæg til den almindelige Windows-brugerflade har to iværksættere fra Galten gjort computeren tilgængelig for langt flere mennesker end hidtil. DukaPC er navnet på en ny computer, som gør det betydeligt nemmere for uøvede som f.eks. seniorer at få glæde af computerens og internettets mange muligheder. Som den første danske fotoforretning har PhotoCare Grenaa taget den nye PC ind i sortimentet.

- Her er virkelig tale om nytænkning inden for computer. Opstartsbilledet er en enkel oversigt over systemets muligheder, og betjeningen foregår enkelt og yderst logisk ved at trykke på skærmen på de ønskede moduler, siger Mikkel Weje Nielsen, PhotoCare Grenaa.

Skærm og computer er bygget sammen, hvilket betyder, at der kun skal tilsluttes strøm og det medfølgende tastatur og evt. mus. Dette forenkler løsningen og er samtidig elegant og pladsbesparende.

- Brugeren skal ikke forholde sig til noget som helst teknisk, men helt simpelt blot tænde for computeren og begynde at bruge den, siger Mikkel Weje Nielsen.

dukaPC fås desuden som en bærbar computer med 15,6” LED-TFT skærm. Den har indbygget kamera, mikrofon og numerisk tastatur. Den bærbare model er nem at pakke væk og have med sig, er utrolig støjsvag og har en god batterilevetid. Den har alle de samme funktioner, som den stationære model - men ikke en berøringsfølsom skærm, og den skal derfor styres med musen på klassisk manér.

Computeren har indbygget internetforbindelse på op til 4 Mbit/384 kbit og benytter TDCs mobilnetværk. Hastigheden afhænger af, hvor god den mobile netværksdækning er i lokalområderne.

Hovedmenuen i opstartsbilledet rummer følgende muligheder: E-mail, nyheder, vejrudsigt, TV-Guide, underholdning, facebook, internet, tekstbehandling, billeder og videotelefon. Opstartsbilledet kan slås fra, så man også kan arbejde med computeren i en normal Windows-brugerflade.

- Det virker supersmart, at dukaPC automatisk kobler sig på et centralt system, hvorfra den henter de seneste nyheder, e-mails, vejrudsigt, TV-programmer osv. Samtidig opdaterer dukaPC automatisk sig selv, så brugeren løbende får adgang til forbedrede funktioner som eksempelvis nye spil i underholdnings-modulet, siger Mikkel Weje Nielsen.

Det underliggende styresystem, Windows 7, opdateres også automatisk, så det altid indeholder de seneste opdateringer fra Microsoft. Det samme gælder den indbyggede virusscanner. Alt sammen foregår, uden at brugeren involveres og forstyrres af tekniske beskeder og spørgsmål

 
   

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88