PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Skive Kommune => Sallingsund => Lyby Frugt   Login
Lyby Frugt PDFnet
Lybymøllevej 2
7800 Skive
Tlf. (Klaus) 40274178
Tlf. (Else) 97584178


lybyfrugt@post.tele.dk
www.lybyfrugt.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 28-11-2011
Opdateret: 28-11-2011
Antal besøgende: 766
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Indehaver Klaus Dalgaard plukker æbler sammen med et par af de faste plukkere i Lyby Frugtplantage nord for Skive
Dato: 28-11-2011

Velkommen til Lyby Frugtplantage

Af Tommy Hansen

Lyby Frugtplantage er beliggende ved Limfjorden i det frodige Østsalling og består af en blanding af gamle danske æblesorter og nye, populære varianter

Lyby Frugtplantage ligger lige ned til Lyby Strand nord for Skive og er storleverandør af æbler - samt pærer, kartofler og jordbær gennem hele sæsonen. Alle varer er produceret på de mere end 10 hektar, hvoraf æbler og pærer beslaglægger langt hovedparten.

Lyby Frugt blev grundlagt af indehaver Klaus Dalgaards far Laurids i 1947, og han er således vokset vokset op med æbler. Gennem de seneste 25 år har Klaus Dalgaard og hans hustru Else Hauberg arbejdet i frugtplantagen, som de overtog ved Laurids Dalgaards død i 1995.

Æbleplantagen består i dag af en blanding af gamle danske sorter som Ingrid Marie og Cox Orange samt nye og populære sorter som f.eks. Aroma og Elstar. Pære- og blommetræer har gjort deres indtog i en mindre del af plantagen, og der er en betydelig produktion af jordbær, der sælges både i butikken, engros og som selvpluk fra juni til august. Det beskyttede kystnære klima ved fjorden giver sammen med den fede Salling-muld optimale vækstbetingelser.

Hovedparten af plantagens produkter sælges fra den lille butik ved indkørslen til plantagen, ligesom Klaus Dalgaard har fast stadeplads med salg af frugter og hjemmeavlet most på det lille gårdmarked i Frederiksgade i Skive onsdage fra 10.00 til 14.30. Desuden er han fast leverandør til GASA Holstebro.

At drive en frugtplantage er lige så meget en livsform som et erhverv: - Hver eneste dag er der ting at gøre i plantagen, men det er jo også en gave at kunne følge naturen på så tæt hold hele året rundt, siger Else Hauberg.

Danmark ligger i den nordlige yderkant af, hvor der kan dyrkes æbler. Men klimaet giver de bedste æbler, bedømt på smagen, mener Klaus Dalgaard.

- Det er de kølige nætter, der giver æblerne den røde farve og dermed aromastoffer. Vi får ikke så højt udbytte som plantagerne sydpå, men vi får æbler, der smager af andet end vand og sukker, siger Klaus Dalgaard.

Han benytter enhver lejlighed til at markedsføre budskabet om danske frugter og var også på pletten, da Dronning Margrethe og Prins Henrik besøgte Skive i 2007.

Lyby Frugtplantage har åbent de fleste af årets dage fra kl. 9 til 17.

 
   
   
   
   

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88