PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Skive Kommune => Højslev => Dalsgaard Antik   Login
Dalsgaard Antik PDFnet
Stårupvej 29, Dommerby
7840 Højslev
Tlf. 97 53 63 96
Mobil: 29 91 31 53


info@dalsgaardantik.dk
www.dalsgaardantik.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 07-01-2012
Opdateret: 25-02-2012
Antal besøgende: 686
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Dalsgaard Antik er etableret i 1990 af Anna Margrethe og Erik Tovgaard og er i dag en af Skive-egnens større attraktioner. Avlsbygningerne er gennemgribende istandsat og indrettet med bl.a. cafe og købmandsmuseum, og butikken i stuehuset har et unikt showroom med Georg Jensen Damask. Dalsgaard Antik har i dag et af regionens største udvalg i brugskunst og antikviteter, glas, porcelæn og møbler. Gården er beliggende ved Dommerby i det naturskønne landskab ved Skive Fjord.
Dato: 07-01-2012

Velkommen til Dalsgaard Antik

Af Tommy Hansen

Dalsgaard Antik er etableret i 1990 af Anna Margrethe og Erik Tovgaard og er i dag en af Skive-egnens større attraktioner med cafe, købmandsmuseum og salg af antikviteter, brugskunst samt Georg Jensen Damask

Avlsbygningerne til den historiske gård ved Dommerby er gennemgribende istandsat og indrettet med bl.a. cafe og et lille købmandsmuseum, og butikken i stuehuset har et unikt showroom med salg af Georg Jensen Damask, sengelinned fra Arne Jacobsen m.v..

Dalsgaard Antik har i dag et af regionens største udvalg i brugskunst og antikviteter, glas, porcelæn og møbler. Gården er beliggende ved Dommerby i det naturskønne landskab ved Skive Fjord, og fra cafeen og den hyggelige udendørs terasse er der panoramaudsigt over Limfjorden. Alle fire længer af gården er taget i brug, og der er masser af antikke møbler i alle træsorter og stilarter. Ægteparret Tovgaard køber effekterne fra dødsboer og flytteboer i hele landsdelen for altid at tilbyde et bredt udvalg af attraktive antikviteter, herunder også glas, porcelæn og malerier.

I den store afdeling for brugskunst findes et stort udvalg af silkeblomster, lys og servietter m.v.

En særlig oplevelse er vinkælderen, hvor der blandt meget spændende bydes på økologiske øl fra Søbygård, mjød og specialsennepper samt udsøgte marmelader og sydesalt fra Læsø m.v..

Cafeen, der er indrettet på førstesalen i en af længerne, har en betagende udsigt over Skive Fjord. Her serveres altid lækre frokostretter, og middags­menuer samt større anretninger kan bestilles.

I biblio­teksafdelingen er der desuden altid 20.000 nye og især brugte bøger på lager.

Et lille rum er indrettet som et museum med gammeldags interiør og varer, der solgtes i købmandsbutikker i perioden ca. 1930 til 1950. De fleste varer er alene til udstilling, men der sælges f.eks. sæber, lerfade og børster fra Blindes Arbejde. Ved specielle lejligheder står ”købmanden” bag kaffemøllen, og der laves kræmmerhuse med gammeldags bolcher. (tekstforslag)

 
   
   
   
   

Åbningstider: Onsdag, torsdag, fredag, lørdag, søndag 13.00 -17.00

Foreninger og grupper modtages efter aftale (Også udenfor normal åbningstid).

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 30 42 01 08