PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Skive Kommune => Højslev => Gulvplanker.dk   Login
Gulvplanker.dk PDFnet
Staarup Hovedgaard Gulvplanker
Stårupgårdvej 10
7840 Højslev
Tlf. 9753 7373
Fax. 9753 7372


post@staaruphovedgaard.dk
www.gulvplanker.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 08-04-2012
Opdateret: 25-04-2012
Antal besøgende: 136
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Massive Douglasgulve fra Staarup Hovedgaard findes i dag i et bredt udsnit af bygningsmassen i hele landet, fra nye privatboliger til renoverede byhuse, landejendomme, kontorer og restauranter
Dato: 25-04-2012

Velkommen til Gulvplanker.dk

Af Tommy Hansen

Staarup Hovedgaard ved Skive har gennem 20 år importeret gulvplanker fra udvalgte sydtyske savværker og assisterer bygherrer, arkitekter og private i hele Danmark med plankegulve til både nybyggeri og renovering af bevaringsværdige ejendomme

Tekstforslag

Da hovedbygningen på Staarup Hovedgaard fra 1988 og frem undergik en gennemgribende renovering, stod det klart, at ingen danske savværker kunne levere de ønskede gulvplanker i store bredder og længder til en overkommelig pris. Valget faldt derfor på et sydtysk sav- og høvleværk med stolte traditioner for gulvplanker og rigelige råvarer fra det enorme skovområde, Schwarzwald.

- Jagten på en leverandør til vort eget projekt førte hurtigt til en agenturaftale med savværket, som vi siden har haft som fast samarbejdspartner, siger indehaver af Staarup Hovedgaard og Gulvplanker.dk, Lis Messmann.

I de seneste godt 20 år har Lis Messmann opbygget en betydelig import af massive gulvplanker, hovedsageligt i Douglasgran. Gulvplankerne finder især anvendelse ved renoveringer af danske slotte og herregårde samt andre bevaringsværdige bygninger, og Lis Messmann har derfor et nært samarbejde med bygherrer og arkitekter i hele landet.

Gulvplankerne fra Staarup Hovedgaard fremstilles efter gamle, håndværksmæssige principper, og råtræet skæres op og tørres i fri luft, før det ovntørres til optimal fugtighed, afrettes og høvles. Hver planke skæres af ét stykke massivt træ, så det færdige gulv fremtræder med naturtræets fulde samspil mellem farver, årer og knaster.

- Alle gulve fremstilles individuelt til hver enkelt opgave, og det er normalt en opgave for professionelle at foretage selve udlægningen. Vi samarbejder da også med adskillige selvstændige håndværkere, som vi bl.a. også leverer til gennem XL Byg, siger Lis Messmann.

Massive Douglasgulve fra Staarup Hovedgaard findes i dag i et bredt udsnit af bygningsmassen i hele landet, fra nye privatboliger til renoverede byhuse, landejendomme, kontorer og restauranter. Gulvplankerne fremstilles i faste længder med spring på 0,25 centimeter og op til 10 meters længde. Alle planker leveres direkte fra savværket til den enkelte kunde.

 
   
   
 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 30 42 01 08