PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Skive Kommune => Højslev => Stårup Hovedgaard   Login
Stårup Hovedgaard PDFnet
Stårupgårdvej 10
7840 Højslev
Tlf. 9753 7373


post@staaruphovedgaard.dk
www.staaruphovedgaard.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 25-04-2012
Opdateret: 25-04-2012
Antal besøgende: 24
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Antikviteter på Staarup Hovedgaard

Af Tommy Hansen

Porthusbygningen på Staarup Hovedgaard rummer sammen med hovedbygningen en af Danmarks største og mest anerkendte antikvitetsforretninger med både klassiske, vestlige antikviteter og en omfattende kollektion af antikke møbler fra Kina

Tekstforslag

Den tidligere avlsgård på herregården Staarup Hovedgaard har gennem snart 20 år dannet rammen om Jyllands største udstilling af antikviteter, kunst og klassisk indbo i alle stilarter gennem de seneste 300 år. Indehaver Lis Messmann, som er en af landets mest erfarne antikvitetshandlere, har et stort udvalg i internationale antikviteter og samlerobjekter, og en hel længe i Porthuset er reserveret til kinesiske møbler fra Ching-dynastiets sidste halvdel i 1700-tallet og 1800-tallet.

I afdelingen for vestlig antik findes almuemøbler, borgermøbler og kunstgenstande samt malerier, gamle ure, porcelæn, glas, sølv - foruden et væld af små og større kuriositeter fra hele Europa.

I salgsudstillingen indgår også en betydelig del af interiøret i hovedbygningen, der er indrettet som herregårdsmuseum med møbler og indbo fra både renæssance-, barok- og empiretiden.

Lis Messmann har arbejdet med antikviteter i mere end 30 år. Hun arbejder også som uafhængig vurderingsekspert og tilbyder konsulentassistance i forbindelse med indretninger af hjemmet eller virksomheden. Lis Messmann har gennem årene medvirket i flere TV-udsendelser om antikviteter og har deltaget i talrige antikvitetsudstillinger i Danmark og i udlandet. Med årelang indsats har hun opbygget et unikt netværk af personlige kontakter, som fortsat vedligeholdes med jævnlige indkøbsrejser til Europa og Kina.

I Porthuslængen er endvidere indrettet en lille selvbetjenings-café med kaffe, vin og hjemmebag fra et lokalt landkøkken. For større grupper kan der bestilles buffet og kaffebord i hovedbygningens stemningsfulde middelalderkælder.

Staarup Hovedgaard er som antikvitetshandel medlem af Dansk Kunst- og Antikvitetshandler Union, Kunst og antikvitetshandler ringen samt Art & Antiques Online, C.I.N.O.A. En meget stor del af de aktuelle effekter kan også købes direkte på Staarup Hovedgaards hjemmeside via nethandel.

 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88