PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Aalborg Kommune => Aalborg Zoo   Login
Aalborg Zoo PDFnet
Mølleparkvej 63, 9000 Aalborg.
Tel: (+45) 96 31 29 29
Fax (+45) 98 13 19 33


www.aalborgzoo.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 21-11-2005
Antal besøgende: 1723
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Den afrikanske landsby

Af Tommy Hansen

Aalborg Zoo arbejder på mange fronter målrettet for at forbedre zoologisk have. Dyrevelfærd er den vigtigste faktor, når Aalborg Zoo moderniseres og ombygges, og dette bliver meget tydeligt, når Den Afrikanske Landsby til påske 2006 er klar til dyr og publikum.

Den afrikanske landsby skal samle Aalborg Zoo’s savannedyr, d.v.s. zebra, stor kudu, sabeloryx, vortesvin og mange andre spændende dyr. Ideen er at bringe dyrene sammen i et storstilet anlæg, som kommer så tæt på dyrenes oprindelige omgivelser som muligt.

Her bliver indrettet en stor “savannestald”, hvorfra publikum kan følge dyrene på tætteste hold, og stalden vil gøre det muligt at udvide sæsonen for besøg ganske betydeligt - Den Afrikanske Landsby vil således være åben for havens gæster hele året rundt. Aalborg Zoo venter da også, at Den Afrikanske Landsby vil fremstå som et af fyrtårnene i turismen i Nordjylland.

- Den Afrikanske Landsby vil give bedre og mere tidssvarende forhold for dyrene og give publikum en rigere oplevelse. Savannedyrene har hidtil været nærmest usynlige om vinteren, fordi de har været i stalde uden publikumsadgang, siger zoolog Jens Sigsgaard, Aalborg Zoo.

Det nye anlæg kommer desuden til at rumme et højt baobabtræ med diverse information om savannen samt en skolestue med plads til både børn, høns og geder mens der undervises. Desuden bygges et nyt anlæg til dværgflodhestene, hvor dyrene kan følges på tæt hold både over og under vandet.

En væsentlig del af det økonomiske fundament for moderniseringerne i Aalborg Zoo er i øvrigt de mange sponsorater fra firmaer, foreninger og private. Pengene kanaliseres via Sponsorklubben ud til de fornyelsesprojekter, der er afgørende for havens fortsatte positive udvikling.

 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88