PDF net
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Vesthimmerlands Kommune => Aars-regionen => Aars => Vesthimmerlands Museum   Login
Vesthimmerlands Museum PDFnet
Søndergade 44, DK-9600 Aars
Tel: 98 62 35 77


www.museumscenteraars.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 18-09-2007
Antal besøgende: 1349
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Vesthimmerlands Museum, Aars
Dato: 18-09-2007

Vesthimmer-lands Museum

Af

Vesthimmerlands Museum er et statsanerkendt arkæologisk og kulturhistorisk museum, som aktivt forsker i Vesthimmerlands fortid

På Vesthimmerlands Museum er der en righoldig arkæologisk samling med flere nationale sjældenheder, bl.a. kraniet af Skandinaviens ældste sten­aldermand, ravskatte, rige bronzealderfund, Skarpsallingkarret og en præcis kopi af Gundestrupkarret, der er et af de mest betydningsfulde fund fra Europas jernalder.

Den nyere tid i Vesthimmer­land repræsenteres med land­bondekulturen og stationsbyen, og en fin beholdning af landligt tekstil rækker tilbage til om­kring 1700.

Museet er indrettet med faste udstillingsafsnit, hvor man ad en mere end 100 meter lang rute kan søge tilbage gennem Himmerlands kulturhistorie og arkæologi.

Vesthimmerlands Museum står for en lang række publikumsaktiviteter, ude som inde. I den omgivende park kan man bl.a. se tidens museumsarkitektur eller en genskabt for­svarspalisade fra jernalderen. Flere mindre lokaler giver gode muligheder for foredrag og studiekredsarrangementer.

Museets café kan bestilles og benyttes i forbindelse med rundvisninger og særlige arrangementer for grupper.

Vesthimmerlands Museum råder desuden over en skolestue med AV-midler og en betydelig undervisningssamling af arkæologiske og historiske genstande, som eleverne kan håndtere og studere i forbindelse med et besøg på museet. Forinden kan man udnytte muligheden for e-learning, og museet rådgiver og bistår undervisningssektoren efter hjælp til selvhjælpsprincippet. Alle skoleelever har i øvrigt gratis adgang til museet.

Samlingerne er grundlagt i 1919. Den oprindelige museumsbygning fra 1935 er i dag selv lokalhistorie, bygget for indsamlede midler. Den fungerer nu som indgangshus i et bygningskompleks, som fra gaden strækker sig næsten 80 meter ind i den gamle præste­gårdshave, der er blevet til nutidens museumspark.

Den nye udstillingsbygning er tegnet af Per Kirkeby i samarbejde med arkitekt Jens Bertelsen og er fra 1999.

Museet rummer også et arkæologisk-topogra­fisk arkiv samt et lokalhistorisk arkiv med arkivalier fra egnen ved Aars. Museumscenter Aars ligger 27 km nordvest for Hobro. Kører man i bil ad motorvej E45, benyttes frakørsel 33. Herfra er der ca. 10 km ind til Aars. Museet ligger ved rådhuset med facade mod vejen.


ANDRE SEVÆRDIGHEDER I VESTHIMMERLAND
GÅ TIL BYFORSIDEN FOR Aars
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR AARS
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

 
   
   
   
   

PDFnet, Gunderupvej 151, 9640 Farsø - Tlf. 21 74 19 11