PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Vesthimmerlands Kommune => Løgstør-regionen => Løgstør => Fotograf Flemming Fragtrup   Login
Fotograf Flemming Fragtrup PDFnet
Møllebakkevej 11, 9670 Løgstør
Tel: (+45) 20 84 30 31


Info PDFnet
Artikel oprettet: 26-08-2006
Antal besøgende: 11476
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Vilsted Sø ved Munksjørup
Dato: 26-08-2006

Vilsted Sø

Af Tommy Hansen

Vilsted sø er med sine 450 hektar Nordjyllands største sø, genskabt i 2005-2006 efter at have væretafvandet i mere end 100 år. Den nye sø er tilgængelig for offentligheden via stier, bådebroer og udsigtstårne, og flere af faciliteterne er handicapvenlige. Bag genskabelsen af søen står de naturbevarende Aage V. Jensens Fonde, i samarbejde med Nordjyllands Amt og Skov- og Naturstyrelsen. Selve driften af området henhører fra 2007 under Buderupholm Statsskovdistrikt.

Vilsted Sø, der blev indviet 26. august 2006, er først og fremmest en naturoplevelse. Amtets biologer forventer et rigt fugle- og dyreliv, ligesom her hurtigt skabes en rigdom af vilde planter og sjældne insekter. Det ventes, at der i foråret 2007 vil være et stort antal ynglefugle, og Vilsted Sø overgås i størrelse og betydning kun af Vejlerne i Vendsyssel.


Rundt om søen er anlagt en 22 kilometer lang sti, som er beregnet for både gående, cyklende og ridende. En ridesti langs søen er i sig selv en stor gevinst, og samtidig er strækningen udpeget til regional cykelrute 38.

Vilsted Sø kan bruges til sejlads med kajak og kano, og skoler i hele Nordjylland kan anvende området til aktiviteter inden for naturfag og idræt.

Hele projektet omfatter ca. 950 hektar sø og ferske enge. Det er beregnet, at Vilsted Sø vil forhindre udledning af ca. 210 tons kvælstof om året - som ellers ville strømme fra de dyrkede marker via Bjørnsholm Å ud i den centrale Limfjord. I søen og de tilhørende vådområder vil naturlige bakterier omsætte kvælstoffet i vandet til uskadeligt kvælstof i luften.NB! Luftfoto er fra før søens anlæggelse. Det bliver automatisk opdateret af Panoramio og Google, når nyt luftfoto foreligger.


ANDRE SEVÆRDIGHEDER I VESTHIMMERLAND
GÅ TIL BYFORSIDEN FOR LØGSTØR
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR LØGSTØR
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

 
   
   
   
   

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88