PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Vesthimmerlands Kommune => Farsø-regionen => Strandby => Stenaldercentret   Login
Stenaldercentret PDFnet
Gl. Møllevej 8, Ertebølle, 9640 Farsø.
Tel (+45) 98 63 67 88, fax 98 63 69 88


www.stenaldercentret.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 22-02-2006
Opdateret: 26-02-2011
Antal besøgende: 8794
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Stenaldercentret i Ertebølle er en af Vesthimmerlands store attraktioner og besøges på årsbasis af tusinder af gæster fra såvel Danmark som udlandet.
Dato: 16-05-2006

Center for stenalder

Af Tommy Hansen

Stenaldercentret i Ertebølle i Vesthimmerland giver et unikt indblik i stenaldermenneskets dagligdag og livsvilkår i de naturskønne omgivelser ved Limfjorden

Stenaldercentret i Ertebølle er en af Vesthimmerlands store attraktioner og besøges på årsbasis af tusinder af gæster fra såvel Danmark som udlandet. Stadigt flere skoler og foreninger har fået øje på Stenaldercentret som informations- og inspirations­kilde til både undervisning og aktiviteter. Centret har derfor oprettet en selvstændig skoletjeneste med særligt undervisningsmateriale.

Stenaldercentret byder på en lang række oplevelser. I den permanente udstillingsbygning er der indrettet en “stenalderhule”, vogtet af en livagtig mammut. Her er udstillet en lang række spændende effekter fra fortiden.

Centrets idegrundlag er at skildre naturen i og omkring Ertebølle for 6-7000 år siden og menneskers liv i dette miljø. Udstillingen er derfor krydret med en række arkæologiske fund, som er gjort på egnen - f.eks. redskaber udført i flint eller i ben.

Ertebøllesamlingen er navnet på en særudstilling med en stor samling genstande fra både jernalder, bronzealder og hele stenalderperioden.

Et udsnit af en rekonstrueret køkkenmødding fortæller om datidens føde. Her afsløres det, at man fra fjorden hentede fisk og østers, og at man i de store skove kunne jage vildsvin, kronhjort, rådyr, elg og urokse.

En rekonstrueret boplads giver eksempler på, hvordan datidens hytter kan have set ud. Man kan her opleve, hvordan flint forarbejdes til økser og andre redskaber, og publikum kan del­tage i en lang række aktiviteter - fra bueskyd­ning til garvning af skind og meget mere.

Der afholdes mange aktiviteter i løbet af året, hvor gæsterne kan deltage. Der kan være mulighed for at sejle i en stammebåd, skyde med bue og pil, som man gjorde tilbage i stenalderen.

Naturlege­pladsen, udført i lærketræ, er også blandt attraktionerne.

Stenaldercentret afholder efter aftale specialarrangementer udenfor de normale åbningstider.

ANDRE SEVÆRDIGHEDER I VESTHIMMERLAND

GÅ TIL BYFORSIDEN FOR Strandby
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR Farsø-regionen
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE


 
   
   
   
   

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 30 42 01 08