PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Vesthimmerlands Kommune => Farsø-regionen => Farsø => Farsø Efterskole   Login
Farsø Efterskole PDFnet
Viborgvej 71, DK-9640 Farsø
Tel: 98 63 62 22, fax: 98 63 65 65


www.f-e.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 03-05-2006
Antal besøgende: 2617
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Farsø Efterskole

Af

Farsø Efterskole ligger i naturskønne omgivelser med Limfjorden som nærmeste nabo, og akti­viteter i Vesthimmerlands natur spiller en stor rolle i skolens daglig­dag

Farsø Efterskole tager udgangspunkt i et kristent livssyn, og søger gennem oplysning, oplevelse og hand­ling, at eleverne får lyst til og mod på, at tage medansvar for verden.

Den obligatoriske undervisning for 8.-10 årgang omfatter dansk, matematik, engelsk, naturfag, samfundsfag, geografi, kristendom, historie, idræt samt en ugentlig fortælletime.

Desuden tilbyder Farsø Efterskole tysk og biologi som valgfag til elever, der skal til Folkeskolens afgangs­prøve.

Farsø Efterskole har en række regler, som først og fremmest skal skabe tryghed. Der er mødepligt til alle måltider, undervisningstimer og arrangementer i øvrigt, og det er strengt forbudt at indtage rusmidler eller alkohol på skolen.

Efterskolen henvender sig til normalt begavede unge med læsevanskeligheder og stavevanskeligheder. Elever­ne kommer fra det meste af Danmark, hovedparten dog fra Jylland og især Nordjylland

I dagligdagen er den ugentlige fællesaften et højdepunkt med koncert, lejrbål, folkedans, film, foredrag eller et andet planlagt program. De øvrige aftener er der åbne værksteder eller mulighed for blot at slappe af.

Undervisningen slutter normalt fre­dag kl. 15.00, hvorefter eleverne kan tage hjem. Alle er imid­lertid meget velkommne til at blive på skolen og tage del i de mange weekend­aktiviteter, der planlægges af elever og lærere i fælles­skab. Som det fremgår af kalenderen har hver weekend et program, men der er også tid til i løbet af weekenden at slappe af, lave lektier, få besøg mv.

Cirka en gang om måneden deltages i gudstjenesten i enten Strandby Kirke eller en anden kirke, og transporten foregår i skolens bus.

I 2007 tog Farsø Efterskole en ny idrætshal og nyt naturfagslokale i brug.


GÅ TIL BYFORSIDEN FOR STISTRUP
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR FARSØ
GÅ TIL REGIONSFORSIDEN FOR VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

 
 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88