PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Horsens Kommune => Horsens => Vain Queur Vin   Login
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Riesling Sommerberg

Af

Cave de Turkheim er iblandt de mest anerkendte vinkældre i Alsace området. Arbejdet starter i marken, og druerne følges tæt fra mark til kælder af vinkælderens ønolog. Ved ankomsten til kælderen separeres druerne efter kvaliteter og sukkerindhold ved indvejningen. Ønologen kan derefter med stor nøjagtighed sammenstikke vinene, der er af samme kvalitet, når de er gæret færdig.

Riesling druen regnes for kongen iblandt hvidvinsdruerne, og plantes på de mest stejle og beskyttede vinmarker. Jordbunden er meget varieret i Alsace, så man kan finde store variationer selv på de samme parceller.

Sommerberg marken ligger for foden af Trois-Epis nord for Niedermorschewihr på sydvendte bakker, og skråner med 45 grader i ca. 400 meters højde over havets overflade. Jordbunden er meget mineralholdig, og består af Turckheim granit og granitsand.

Vinen er skinnende og klar med et strøg af lys guld. Duften er dyb, varm med intens massiv frugt. Smagen er frisk og ren med toner af modne lyse frugter so f.eks. litchi (kærligshedsfrugt) og fersken med stor dybde, der holder længe i eftermunden. Et glas Alsacevin, der ligger i den absolutte top.

Velegnet til kylling med sauce, fisk med tomatsauce samt grillet fisk, hummer samt gedeost.

Er desuden yderst velegnet at nyde som et glas vin uden akkompagnement til mad!

Serverings temperatur 10 – 12 grader.

 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88