PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Midtjylland => Horsens Kommune => Horsens => Vain Queur Vin   Login
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Toro

Af

Området Toro er naboregion til Ribera del Douro med en lang historie som bl.a. universitetsby, der er beliggende ved Duoro-floden og kun ca. 40 kilometer fra grænsen til Portugal. Der har historisk altid været stillet høje krav til kvaliteten i dette område, bl.a. på grund af, at de lokale kunder var meget krævende personer fra universitet samt de mange gejstlige, der også holdt til i området.

På grund af regionens enorme vinpotentiale har den tiltrukket en del store og ankerkendte vinhuse, der nu etablerer sig der, for at drage nytte af dette oversete vinområde, og dermed er det blevet et område, der benytter de sidste nye teknologier i vinproduktionen.

Druesorten man benytter er Tinto de Toro (en kloning af Tem­pranillo), og vinmarkerne ligger så højt over havets overflade (op til 750 meter), at man har utrolig varme om dagen, men om natten er der køligt, hvilket betyder at næringsstofferne går i druerne i stedet for til vinstokkene. Vinen er meget stabil og oxiderer kun meget lidt, hvilket var en fordel specielt i fortiden, hvor emballageformene var utilstrækkelige. Druerne høstes tidligt, da de modner tidligt pga. den intense varme.

Farven er mørkerød med en fantastisk frugt i næsen. Smagen er helstøbt med rund og frugtig aner af blommer og brombær med et anstrøg af eksotisk krydderier, men samtidig med en god karakter – et superb alternativ til Ribera del Douro og til en meget lavere pris.

Velegnet til grillretter, gryderetter samt lamme - og kalvekød, der gerne må være lidt krydret.

 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88