PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Morsø Kommune => Stutteri Legind, Mors   Login
Stutteri Legind, Mors PDFnet
v/Bo Sørensen og Mette Bovbjerg
Legindvej 4, 7900 Nykøbing Mors
Tel 97 72 11 12


www.stutterilegind.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 16-02-2007
Opdateret: 26-02-2011
Antal besøgende: 4263
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Stutteri Legind

Af Tommy Hansen

Stutteri Legind er et familiefortagende, grundlagt i 1969. Stutteriet er specialiseret i avl, opdræt og avanceret ridning på såvel islændere som andre heste

Legindstutteriet drives af Ole og Jonna Sørensen, som har købt og indført de fleste af avlshopperne. Mette Bovbjerg, som er uddannet af Olil Amble på Island, tilrider og træner heste, samt laver rytteruddannelse for kunder og lokalklubber. Bo Sørensen, som Mette bor sammen med, er deltager på så mange felter som muligt, både indenfor træning af heste og uddannelse af ryttere. I flere perioder har han været på det danske lands­hold, ligesom han har været landstræner for eliterytterne ved internationale stævner i flere omgange.

Træning af heste
Sender du din hest i træning hos os kan vi opfylde følgende krav ved afhentningen:

Den nytilredne hest forstår de enkle hjælpere stemme tøjle, sæde og schenkelindvirk­ning. For os er det væsentligt at den unge hest er så fortrolig med rytteren som muligt, derfor vænnes unghestene her til at kunne tåle tøjlekontakt og rytterens bevægelser på og omkring hesten. Unghesten trænes i at være selvstændig, at gå alene fra gården, og at kunne klare at stå alene i stalden i korte perioder.

Gangartstræning af den mere erfarne hest lægges tilrette efter hestens fysiske og gangartsmæssige formåen og ejerens/ rytterens krav til hesten. Under træningen er vi i kontakt med ejeren for at informere samt at undervise denne på hesten i forløbet.

Tølt, som ofte er omdrej­nings­punktet i træningen, lægger vi stor vægt på. Vi mener ikke der er genveje til at ride god tølt ud over den konsekvente og grundige træning af hestens muskulatur, smidighed og form. Det er vigtigt at dette arbejde placeres rigtigt i forhold til ridningen i de øvrige gangarter, og at ejeren er blevet dus med signaler og krav til hesten inden hjemtagningen. Derfor er der også mulighed for at få undervisning ved afhentning ligesom der medfølger instruktionsvideo af hesten til senere støtte for ridningen. I alle træningssammenhænge bruger vi både enkeltlonge og dobbellonge i arbejdet.

Skoning af heste
Vi har mulighed for at sko med det bedst egnede beslag, så træningen bliver lettere for dig og din hest.

Undervejs får din hest de bedste produkter som er egnede for islandske heste, basisfoderet er vores egen avl af tørt wraphø

Rytteruddannelse
Vi kan tilbyde forskellige former for uddannelse:
• Træning i brug af dobbeltlonge.
• Kurser i omgang med og håndtering af heste.
• Ridekurser for alle, fra begyndere til eliteryttere.

Kurserne foregår enten i din lokalklub eller efter aftale her hos os. Varigheden varierer fra 1 dages intensivkurser til uge arrangementer. Vigtige elementer i kurserne er den teoretiske gennemgang af gangarternes betydning for hestens fysiologiske udvikling, hvordan bruger man gangarterne i forhold til hinanden, samt signaler til klare gangartsskift. På alle ridekurser er hovedvægten herefter lagt på den individuelle ekvipages udvikling. Instruktionen bliver formidlet gennem klare og logiske øvelser. Stutteri Legind tilbyder træning i alle rideformer samt tølt frem til mesterklasse, som mange markerer med diciplinen øltølt.


 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88