PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Vesthimmerlands Kommune => Løgstør-regionen => Limfjordsmuseet, Løgstør   Login
Limfjordsmuseet, Løgstør PDFnet
Kanalvej 40, DK-9670 Løgstør
Tel: 98 67 18 05 - fax 98 67 91 50


www.limfjordsmuseet.dk
Info PDFnet
Artikel oprettet: 12-01-2008
Antal besøgende: 1794
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Limfjordsmuseet

Af Tommy Hansen

I Løgstør findes Danmarks længste museumsgenstand. Den er tre meter dyb og 4,4 kilometer lang, og den er bygget af 400 mand med hakke, skovl og spade over en periode på mindre end fem år

”Genstanden” er den unikke Frederik den VII’s Kanal, som er ankerpunktet i et maritimt oplevelsesmiljø med museum og et væld af aktiviteter. Hele området langs kanalen har gennem de seneste år udviklet sig til en næsten bilfri oase, hvor både fastboende og turister kan gå ture og slappe af i historiske omgivelser.

Limfjordsmuseet åbner til sæsonen 2008 et nyt, maritimt oplevelsescenter, som giver helt nye muligheder for at formidle egnens spændende kulturhistorie. Her er indrettet udendørs picnicområder og legeplads, og centrets Kanalcafeen byder på ”Limfjordsmad” i form af alt fra picnickurve og sandwich til lækre retter, typisk friske fisk eller muslingeretter.

Inden døre i oplevelses­centret kan man se en ene­stående samling af gamle limfjordsfartøjer, mange af dem med både mast og sejl, og i et særligt lokale kan man ligefrem opleve nogle af de originale skibsmotorer i fuld drift.

Langs en endevæg i hovedudstillingen er indrettet tre akvarier, som viser fjordens tilstand henholdsvis før 1825, omkring 100 år senere og i dag. Det nutidige akvarium er udviklet i takt med fjordens daglige tilstand, så man kan følge bestanden af fisk og bunddyr.

Fra oplevelsescentret er der udsigt til Lim­fjordsmuseets største enkeltgenstand, dreje­broen over Frederik den VII’s Kanal. Broen, der vejer 25 tons, drejes rundt med håndsving og giver dermed adgang til den tidligere Kanalfogedbolig, som i dag også er en del af museet.

Udendørs kan man spadsere langs kanalen – eller for et beskedent beløb leje en nøjagtig kopi af de gamle dages robåde, Limfjordskågen, og derefter begive sig ud på kanalen på egen hånd.


Andre Seværdigheder i Vesthimmerland

 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88