PDF net
- PUBLICERING UDEN COPYRIGHT
Forsiden => Danmark => Nordjylland => Vesthimmerlands Kommune => Aars-regionen => Hornum => Solgaard, Kristian Nyrup A/S   Login
Solgaard, Kristian Nyrup A/S PDFnet
Bjørnstrupvej 41, DK-9600 Aars
Tel: 98 66 11 25


Info PDFnet
Artikel oprettet: 02-02-2008
Antal besøgende: 1629
Service PDFnet
Kopier link til denne side
Føj til foretrukne
Del på facebook
 

Solgaard, Kristian Nyrup A/S

Af Tommy Hansen

Solgaard ved Hornum i Vesthimmerland har en kombineret fare- og smågrisesti for at øge både dyrevelfærd og effektivitet i produktionen

Det blev et vendepunkt, da landbrugsvirksomheden Kristian Nyrup A/S for få år siden blev ramt af svinesygdommen PMWS. Valget stod mellem at renovere de gamle fare- og bindestalde eller opføre helt nye stalde. Brødrene Bo og Frans Nyrup Pedersen valgte det sidste og fik samtidig ideen til at kombinere farestald og smågrisestald, så smågrisene ikke skal flyttes, når de vænnes fra - i stedet flytter man soen. Systemet giver en række fordele for både de enkelte dyr og for svineproduktionen som helhed. Opfedningstiden er kortere, og der spares på årsbasis mere end en halv million liter vand, fordi smågrisene nu ikke længere skal flyttes. og stalden skal derfor ikke som i konventionelle systemer tømmes og renses efter hvert kuld. Solgaard bruger derfor kun en fjerdedel så megen tid på vask og flytning af grise, samtidig med at produktiviteten er mærkbart øget.

Solgaard laver sine egne sopolte og har indrettet to poltesektioner midt i stalden med fare- og smågrise­sektioner. Derfor kan poltene nemt og hurtigt flyttes, og de befinder sig midt i stalden, hvor det er nemt at holde øje med dem.

Ejendommen Solgaard er i dag af et omfattende bygnings­kompleks. Gården råder over i alt 400 hektar jord, heraf er hovedparten egne marker. Der beskæftiges 4-5 medarbejdere i staldene, 2 i marken samt en chauffør.

Solgaard ejes og drives af brødrene Bo og Frans Nyrup Pedersen i selskabet Kristian Nyrup A/S.

 

PDFnet ApS, BusinessPark Struer, Fælledvej 17, 7600 Struer - CVR 33873298 - Telefon 23 90 77 88